Harga Runtuh!!!! Dapatkan Baby Prewalker Dan Kasut Budak Di SM Little Footwear Click Here!

Ad 468 X 60

Friday, March 28, 2014

MH370 - Hanya Tinggal 9 Hari Lagi

Teruskan doa kita semua. Masa dah semakin suntuk.









Petikan Dari Harian Metro :

Kuala Lumpur: Sekiranya dalam tempoh sembilan hari lagi kotak hitam pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370 gagal ditemui, ada beberapa alternatif untuk mengesannya termasuk dengan menggunakan peralatan dikenali sebagai ‘multi beam locator’.
Tentera Laut Amerika Syarikat kini menggunakan dron dasar laut Bluefin dan Towed Pinger Locator-25 (TPL-25) bagi membantu usaha mengesan kotak hitam pesawat penerbangan MH370.


Pakar Ukur Hidrografi dan Pemetaan Dasar Laut, Fakulti Geoinformasi dan Harta Tanah, Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Prof Dr Mohd Razali Mahmud berkata, Bluefin dan TPL-25 boleh membantu dalam usaha mengesan kotak hitam terbabit.

“Bagaimanapun, jangka hayat bateri kotak hitam pesawat penerbangan MH370 hanya mampu bertahan sehingga 30 hari dan selepas tempoh itu, Bluefin dan TPL-25 tidak mampu membantu mengesan kotak hitam,” katanya.

Menurutnya, hanya ‘multi beam locator’ boleh digunakan untuk mengesan kotak hitam selepas tempoh berkenaan.




Read More »

MH370 - Objek Di Jumpai Di Lautan Hindi

Semua nye setakat jumpa objek melalui satelit. Tapi bukti fizikal masih belum di temui. Doa dan harapan semoga Allah mempermudah kan segala usaha kita.

Petikan hari ni dari Harian Metro:

KUALA LUMPUR: Jepun adalah negara terbaru mengesan objek pada imej satelit mereka yang mungkin berkaitan dengan pesawat Malaysia Airlines MH370.
Pejabat Penyelidikan dan Risikan Kabinet Jepun berkata, 10 objek dikesan daripada imej satelit yang dirakam semalam.

Objek itu terapung kira-kira 2,500 kilometer di barat daya Perth iaitu di kawasan berhampiran lokasi objek lain yang dikesan Australia, Perancis, China dan Thailand sebelum ini

Berdasarkan imej satelit yang dirakam awal pagi semalam, objek terbesar bersaiz empat meter lebar dan lapan meter panjang.
FotoGRAFIK daripada Pejabat Penyelidikan dan Risikan Kabinet Jepun menunjukkan lokasi 10 objek dikesan. FOTO AP

Maklumat tersebut sudah diberi kepada pihak Malaysia, katanya.

Namun, belum terdapat pengesahan objek itu berkaitan dengan pesawat MH370 yang hilang, 8 Mac lalu.

Sebelum ini, rakaman daripada imej satelit Thailand Isnin lalu mengesan 300 objek kira-kira 2,700 kilometer di barat daya Perth, menurut Agensi Teknologi Angkasa dan Geo-Informatik.

Sementara itu, 122 objek dikenal pasti Agensi Remote Sensing Malaysia (MRSA) berdasarkan imej satelit daripada Airbus Defence and Space yang dirakam pada 23 Mac.

Namun, operasi mencari dan menyelamat (SAR) belum dapat menemui sebarang serpihan tersebut di selatan Lautan Hindi, setakat ini. - Agensi
Read More »

Friday, December 6, 2013

Apartment Di Dataran Otomobil Shah Alam Untuk Di Sewa

Alhamdulilah.......finally aku berjaya dapat first property untuk investment. Ni semua di sebabkan pengaruh dari baca buku "Rich Dad, Poor Dad" dari Robert Kiyosaki. Tapi takpe pengaruh yang baik harus di teruskan.

Bagi yang tengah cari rumah untuk disewa  area shah alam, aku ada apartment untuk di sewakan. Boleh masuk Bulan January 2014. OK detail rumah seperti di bawah :

Apartment Di Dataran Otomobil (Seksyen 15) untuk Disewa
3 Bilik dan 2 Bilik Air
Level 2

Kemasukan bulan January 2014

Rumah fully furnished :-

- Kitchen cabinet
- Peti ais
- Mesin basuh
- TV / Rak TV
- Sofa
- Katil & Tilam untuk setiap bilik (Queen Master bedroom & bilik ke-2/Single untuk bilik ke-3)
- Almari pakaian untuk setiap bilik
- Aircod untuk Master bedroom / Kipas untuk 2 bilik lain dan ruang tamu

Berhampiran
- I-city
- Pusat Bandar Shah Alam
- IPT Berhampiran : Uitm / Unisel / MSU / PTPL
- Shoping Mall Berhampiran : Plaza Alam Central , PKNS, SACC Mall, Giant,Tesco, Aeon Big, Checkers

kemudahan lain yang berdekatan:
- court badminton
- Public Bank
- stesyen minyak petronas
- KFC
- playground
- surau
- kedai2 / restaurant2
- showroom toyota
- Balai BOMBA & Polis
- Stesen komuter seksyen 19
- dan lain2

Sewa Bulanan = RM 1300 ( Diskaun/rebat RM50 bagi yang bayar sewa on time)

Deposit: 2 bulan sewa + RM200(Elektrik & Air)

Bayaran untuk Masuk = 2 bulan (deposit) + 1 bulan (sewa) + Rm200 (Elektrik & Air) + RM100 (Tenancy agreement)

Total payment= RM 4200

Untuk sebarang pertanyaan sila hubungi saya..First Come First Serve

Sharizal (Owner)
Call/SMS/WhatsApp : 019-3833580 


Sesape yang nak sewa tu boleh la call or sms ye.....bawah ni gambar keadaan dalam rumah





Update 31/12/2013 - Rumah dah ada penyewa......




 
Read More »

Friday, September 6, 2013

FADHILAT MELAKSANAKN IBADAH QURBAN



Tidak dapat dinafikan lagi, ibadah qurban atau penyembelihan haiwan qurban merupakan satu ibadah yang cukup mulia. Ibadah ini yang bertujuan untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT, jika dilaksanakan, inshaAllah akan beroleh banyak fadhilatnya. Sesungguhnya fadhilat serta kelebihan ibadah qurban ini, amatlah besar buat mereka yang melaksanakan perintah Allah ini. Antara fadhilatnya yang dapat saya kongsikan bersama di sini termasuklah:


1. Menambah amal kebajikan.

Zaid bin Arqam R.A. meriwayatkan (maksudnya): "Para sahabat Rasulullah bertanya: ‘Wahai Rasulullah! Apakah yang ada pada qurban itu?’ Rasulullah menjawab: ‘Ia adalah sunnah bapa kamu Ibrahim’. Mereka berkata: ‘Apa yang akan kami perolehi darinya wahai Rasulullah?’ Rasulullah menjawab: ‘Bagi setiap helai rambut satu kebajikan’. Mereka berkata: ‘Bagaimana pula dengan bulu wahai Rasulullah?’ Rasulullah menjawab: ‘Bagi setiap helai bulu satu kebajikan.’" (Hadith riwayat Ibnu Majah)

* Pengertian kebajikan (hasanah) mempunyai maksud yang berbeza-beza di kalangan para ulama’ ahli tafsir. Hasanah adalah satu perkataan yang mempunyai maksud yang subjektif. Terdapat banyak penjelasan daripada mereka tentang tafsiran kalimah ‘hasanah’, antaranya:

# Ibnu Kathir: Kebajikan atau kebaikan (hasanah) di dunia itu meliputi semua yang bersifat keduniaan seperti sihat, selamat, tempat tinggal yang luas, isteri yang baik, rezeki yang banyak dan sebagainya. Manakala hasanah di akhirat pula, yang paling tinggi ialah masuk syurga dan selanjutnya semua kebahagiaan yang menjadi pelengkap kehidupan dalam syurga itu.

# Al-Qadhi al-‘Iyadh: Hasanah itu ialah ni3mat iaitu sama ada ni3mat dari segi limpahan kurnia di dunia atau limpahan kurnia di akhirat atau ni3mat terpelihara dari siksaan.

# Imam Al-Qurthubi: Hasanah membawa maksud iman. Sebagai contoh, barangsiapa yang mengucapkan syahadah, maka baginya setiap amalan kebaikan yang dilakukannya di dunia ini akan digandakan dengan sepuluh ganda dari segi pahalanya. Ini adalah berdasarkan hadith Rasulullah SAW yang bermaksud: “Allah berfirman: Sesiapa yang datang (melakukan) satu kebajikan, maka baginya sepuluh ganda pahala sepertinya dan Aku (Allah) akan menambahnya lagi.” (Hadith riwayat Muslim)


2. Mendapatkan keampunan bagi menebus dosa yang lalu.

Sabda Rasullah SAW kepada Sayyidatina Fatimah (maksudnya): "Hai Fatimah,berdirilah di sisi qurban mu dan saksikanlah ia, sesungguhnya titisan darahnya yang pertama itu pengampunan bagimu atas dosa-dosamu yang telah lalu". (Hadith riwayat al-Bazzar dan Ibnu Hibban)


3. Mendapat tempat yang mulia di sisi Allah.

Sabda Rasullah SAW (maksudnya): "Wahai manusia, sembelihlah qurban dengan mengharapkan pahala daripada Allah dengan darahnya, bahawa sesungguhnya darah qurban itu jika ia tumpah ke bumi maka ia akan mengambil tempat yang mulia di sisi Allah Azza Wajalla." (Hadith riwayat Thabrani)

Rasulullah SAW juga pernah bersabda (maksudnya): "Tidak ada amalan yang dilakukan oleh anak Adam pada Hari Raya Qurban yang lebih disukai Allah melainkan menumpahkan darah (menyembelih haiwan qurban). Sesungguhnya haiwan qurban itu akan datang pada Hari Qiamat nanti lengkap dengan tanduk-tanduknya, bulu-bulunya dan kuku-kukunya. Dan sesungguhnya darah haiwan qurban itu mengambil tempat yang mulia di sisi Allah sebelum darah itu tumpah ke bumi, maka hendaklah kamu laksanakan qurban itu dengan hati yang bersih." (Hadith riwayat Tirmidzi)


4. Akan memperolehi kenderaan atau tunggangan ketika meniti titian al-Sirat al-Mustaqim di akhirat kelak.

Sabda Nabi Muhammad SAW (maksudnya): “Muliakanlah qurban kamu kerana ia menjadi tunggangan kamu di titian pada Hari Qiamat”.

Read More »

Tuesday, August 6, 2013

2013-Komisen Pertama Dari Jobdirumah.com

Alhamdulilah....tak sampai seminggu join Jobdirumah.com aku dah dapat komisen pertama dari Jobdirumah.com. Takde lah banyak pun cuma RM20 je tapi boleh lah di jadikan motivasi untuk terus buat duit dengan Jobdirumah.com. Bagi yang nak tahu ape tu Jobdirumah.com boleh baca di post aku sebelum ni. Klik sini untuk baca post sebelum ni.

Kat bawah ni aku tunjuk bukti email payment yang aku dapat.



Bagi yang nak buat duit sampingan dirumah dan secara online aku sarankan join Jobdirumah.com.
Ini dah terbukti memang boleh buat duit sampingan di rumah. Untuk dapat banyak atau sikit tu atas usaha sendiri la. Kalau rajin banyak lah yang boleh dapat.

Macam mana nak join ? Klik di sini untuk join : Pendaftaran Jobdirumah.com
Read More »

Monday, August 5, 2013

3 Tips Simpan Duit - Cara Dr Azizan Osman

Apa yang di tulis di bawah ni adalah tips dari Dr Azizan Osman, aku dapat tips dari email yang di hantar Dr Azizan Osman. Ilmu yang baik harus di kongsi bersama so aku masukkan di dalam post blog aku kali ni.

3 Tip Simpan Duit

Orang kaya bijak uruskan duit.

Orang miskin pula sebaliknya.

Strategi uruskan duit dapat menjelaskan siapa kita dalam masa 5 tahun dari sekarang.

Ramai usahawan yang melingkup akibat gagal dalam menguruskan duit.

Mereka menggunakan duit bisnes untuk berjoli.

... Akhirnya, "makan diri sendiri."


Bagaimana untuk simpan duit dengan efektif?

Ada 3 tip mudah iaitu:

===
Tip 1 - Berpuasa
===
Bukan sekadar menahan lapar. Malah menahan nafsu belanja.Banyak duit tidak semestinya perlu banyak berbelanja.Duit adalah alat yang baik dan berbahaya. Betul guna, maka positif  impaknya.Begitu juga keadaan disebaliknya. Ramai usahawan yang jadi jutawan lingkup teruk, akibat gagal untuk melawan nafsu berbelanja. Beli apa yang perlu, bukan apa yang kita mahu.

===
Tip 2 - Tajamkan Skil Berunding
===
Usahawan yang mempunyai skil berunding atau 'negotiation'biasanya mampu untuk dapatkan produk dengan harga yang lebih rendah.Justeru itu, skil ini penting supaya dapat elakkan bisnes daripada "over spending." Dalam bisnes, kecuaian melakukan rundingan ntuk dapatkan harga terbaik akan membuatkan bisnes itu menanggung kos yang tinggi.

===
Tip 3 - Wujudkan Tabung Kaya Bergaya
===
Kebalkan kekayaan dan gandakan duit.Mulakan langkah pertama dengan mewujudkan tabung khas.Boleh namakan tabung ini sebagai "Tabung Kaya Bergaya." Untuk hidup kaya dan bergaya, maka belajar strategi beranakkan duit.
... Iaitu strategi gandakan duit tanpa kita perlu bekerja keras.

Dalam erti kata lain, belajar MELABUR.

Jangan melabur kerana orang cakap instrumen itu bagus.

Pelaburan pertama adalah pelaburan ILMU dan GURU.

Dengan ilmu dan guru, kita dapat hidup kaya, berjaya dan bergaya.

Dari mana nak dapatkan ilmu dan guru itu di bawah ni ada banner yang aku sertakan untuk korang dapatkan ilmu dan guru itu. Belajarlah dari mereka yang telah berjaya.

1.  Kalau minat melabur EMAS, banner dibawah adalah gurunya.




2. Untuk Pelaburan 2013 boleh sertai seminar ini:


3. Bagi yang berminat dengan pelaburan HARTANAH.


4.Untuk yang nak melabur dengan ASB, dapatkan teknik yang betul di sini.








5. Money tips for young graduate from KC Lau

Read More »

Jana Pendapatan Online Melalui Affiliate

Baca jika anda mencari pendapatan tambahan.

Baca jika anda perlukan model bisnes yang mudah.

Terdapat pelbagai model bisnes internet di luar sana.

Anda boleh menjual produk fizikal, produk digital, ataupun perkhidmatan.

Sekiranya anda tidak mempunyai produk sendiri untuk dijual, anda boleh memilih untuk mempromosi produk orang lain untuk dijual.

Sekiranya produk tersebut terjual, anda akan menerima komisen untuk jualan tadi daripada pemilik produk tersebut.

Model bisnes internet ini dikenali sebagai affiliate.

Hakikatnya, bisnes affiliate merupakan antara model yang menjadi pilihan ramai usahawan yang baru ataupun yang telah lama berkecimpung di dalam dunia bisnes internet.

Apakah kelebihan seseorang itu menjalankan Bisnes Affiliate?

1. Tidak perlukan produk sendiri - ini adalah ciri-ciri utama bisnes affiliate, iaitu anda tidak perlu bersusah payah mencipa produk fizikal ataupun digital, dan juga tidak memerlukan kemahiran khusus untuk ditawarkan.

2. Tidak perlu membuat pembungkusan dan penghantaran - oleh kerana anda mempromosikan produk orang lain, anda tidak perlu menyimpan stok, tidak perlu membuat pembungkusan dan menghantar kepada pembeli. Semuanya akan diuruskan oleh pemilik produk.

3. Bantuan promosi daripada pemilik produk - lazimnya sesudah mendaftar dengan sesuatu program affiliate, anda akan mendapat laman web lengkap disertakan dengan link affiliate anda, bantuan promosi dan contoh kaedah promosi yang berkaitan.

4. Tidak perlu hiraukan refund atau aduan dari pembeli - sekiranya ada di kalangan pembeli yang tidak berpuas hati dengan produk yang dibelinya, pembeli akan terus mengemukakan aduan kepada penjual, tanpa melalui anda sebagai ahli affiliate. Jadi anda tidak perlu risaukan sebarang tuntutan refund atau aduan pembeli.


5. Boleh bermula serta-merta - sebaik mendaftar sebagai ahli affiliate, anda sudah boleh memulakan promosi produk atau perkhidmatan tersebut serta-merta tanpa perlu memikirkan kos domain dan hosting untuk laman web, autoresponder dan sebagainya.

Buat keputusan anda hari ini.
Daftar di sini Untuk Lubuk Produk Affiliate Anda. Pendaftaran adalah PERCUMA
Daftar Klik Di Sini ---> JomNiaga - Pendaftaran Percuma 

Kalau dah register, next step dapatkan ilmu pemasaran affiliate dulu. Mana nak dapat ilmu tu? Anda boleh register di webinar - Rahsia Pemasaran Affiliate.(Pendaftaran Percuma)

Webinar ini terhad kepada 100 orang sahaja, jadi pastikan anda mendaftar sekarang juga.

Anda hanya memerlukan komputer / laptop untuk menyertai webinar kami. Tiada perisian lain yang perlu di muat turun atau di pasang, jadi tiada skill teknikal yang di perlukan.

Daftar sekarang juga di sini : Webinar Rahsia Pemasaran Affiliate



Read More »

Thursday, August 1, 2013

Workshop Terbaik Untuk Masalah Aircond Kereta!

Takde apa yang nak di tulis, just nak share info bagi sesiapa yang hadapi masalah aircond kereta tak sejuk.Sebelum ni kereta aku dah berapa kali servis aircond pun tapi tetap tak sejuk balik lepas seminggu dua servis. Dah bosan dengan problem tu aku google je cari kat forum or blog mana-mana workshop yang orang rekemen untuk servis aircond.

Lastly,  aku terjumpa kat satu blog ni buat review  pasal sebuah workshop di shah alam. Memandangkan review memang terbaik so aku pun cuba lah bawa pergi servis kereta di situ last week. Alhamdulilah masalah aircond kereta aku settle. Yang mana sebelum ni dah berapa banyak kedai ah beng aku pergi dan tukar macam-macam tak juga settle.

Workshop ni milik bumiputera dan terletak di shah alam.Aku rekemen sesapa nak servis aircond kereta boleh cuba kat workshop ni.

Nak tau kat mana workshop ni boleh klik kat FB diaorang kat sini : LINK FB
Read More »

Kuih Raya Buatan Sendiri -101 Resepi Untuk Dimiliki

Pernahkah anda terfikir untuk menghasilkan kuih raya anda sendiri?
Mungkin pada hari ini, saya boleh menjadi pencetus idea untuk anda hasilkan kuih raya anda sendiri untuk disajikan kepada yang tersayang di hari mulia nanti.
Menghasilkan kuih raya anda sendiri ada 1001 kelebihannya.

Di antaranya…
  • menyambung dan mengekalkan tradisi dan legasi nenek moyang menghasilkan kuih raya sendiri bila tibanya musim raya
  • mewarisi dan mengimarahkan lagi resepi kuih raya tradisional yang semakin dilupakan
  • mengeratkan ikatan kekeluargaan dengan memasak dan membakar kuih bersama emak, ayah, adik, abang dan kakak
  • menjimatkan banyak wang dari berbelanja kuih di pasaran yang belum tentu sedap
  • menghasilkan pendapatan tambahan di musim raya sekiranya anda menghasilkan sendiri kuih raya dan menjualnya di pasaran
  • mendapat kepuasan dengan menjamu kuih raya hasil air tangan anda sendiri kepada yang tersayang di hari raya nanti
    dan banyak lagi…

Ada yang ingat bahawa menghasilkan kuih raya sendiri adalah sukar.

Ianya tidak sesukar mana sekiranya anda tahu resepi untuk menghasilkan kuih-kuih raya yang sedap ini.Anda sendiri pun suka makan kuih raya yang sedap-sedap, bukan? ;-)

Memperkenalkan ebook “101 Resepi Kuih Raya”!
Ianya merupakan koleksi terbaik 101 buah resepi bertemakan hari raya yang dikumpulkan daripada pelbagai sumber dengan teliti sekali.

Apa tunggu lagi cepat langgan E-Book ini untuk hasilkan kuih raya dengan air tangan anda untuk orang tersayang dan juga tetamu di hari raya.
Read More »

Panduan Membuat Cup Cake Dan Bisnes Dari Rumah

Sebut je pasal cup cake...sekarang ni tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan orang yang memulakan bisnes cup cake dari rumah. Bermula dari hobi sehinggalah mendapat pendapatan bulanan 4 angka. Bagi yang memang dah berbakat untuk membuat cup cake sememangnya tiada masalah untuk memulakan bisnes cup cake dari rumah. Apa yang perlu cuma perlu tahu bagaimana cara nak memasarkan cup cake tu kepada pelanggan.

Kenapa bisnes cup cake dari rumah ni begitu menguntungkan ?



Jawapanya :

1. Tidak perlu membayar sewa kedai.
2. Tidak perlu mengeluarkan kos untuk pemasaran.(guna je FB & blog untuk pemasaran)
3. Tidak perlu peralatan yang mahal. Gunakan sahaja apa yang ada dirumah.
4. Dengan Internet, boleh mendapat pelanggan yang tidak putus.
5. Setiap bulan pasti ada orang yang melangsungkan majlis harijadi, perkahwinan dan pertunangan.

Bagi yang belum pandai buat cup cake lagi dan teringin nak buat bisnes cup cake dari rumah terutama surirumah tangga yang ingin menjana pendapatan sampingan dari rumah anda tak perlu risau. Anda boleh dapatkan Panduan Bisnes Cup Cake Dari Rumah yang di hasilkn oleh Pn Shida.

Siapa sebenarnya Pn Shida ni?

Puan Shida merupakan seorang usahawan surirumah. Dengan bermula secara kecil kecilan, perniagaan beliau kini mula dikenali di sekitar Kuala Kangsar dan seluruh Malaysia. Beliau mendedahkan bagaimanakah untuk memulakan bisnes Cupcake dari rumah berdasarkan pengalaman beliau. Beliau menjana pandapatan sehingga 4 ANGKA menerusi perniagaan cupcake dari rumah ini.

Jom ikuti kisah pengalaman Puan Shida;

Setelah bersalin, saya mula mempromosikan cupcake, coklat dan kek yang dihasilkan dengan mengedarkan fliers di sekitar taman berdekatan dengan kampung. Hasilnya tempahan mula diterima sedikit demi sedikit.” Produk pertama yang kami hasilkan ialah Rahsia Coklat Buatan Tangan telah terjual lebih dari 800 unit di tiga buah negara iaitu di Malaysia,Brunei dan Singapura. Dan mereka kini telahpun memulakan perniagaan mereka sendiri. Ia adalah satu kejayaan yang cukup manis buat kami kerana berjaya melahirkan dan membantu seramai mungkin mereka yang ingin menambah pendapatan menerusi bidang bakeri dari rumah.


Read More »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...